Ev Doğa Bu çift danslarıyla herkesi şaşkına çevirdi

Bu çift danslarıyla herkesi şaşkına çevirdi

ile Hazal Aykaç

Reklam

Bu çift danslarıyla herkesi şaşkına çevirdi.

Salsa, Küba kökenli bir danstır. İlginç, tutkulu ve özgür hareketlere dayanır. Salsa şüphesiz aşk ve kendini ifade etmek için yaratılmıştır. Bu dansı öne çıkaran nedir? Birçok yönden spora benzeyen Latin Amerika balo salonu danslarından çok farklıdır. Salsa, her yaştan ve fiziksel hazırlıktan bir kişi tarafından yönetilebilir.

Reklam

Salsanın özelliği, partnerlerin sürekli değişmesidir: kalıcı partnerler yoktur. Salsa dansı, en farklı karakterler arasında parlak bir diyalog ritüelidir. Dans sırasında partnerlerin sürekli değişmesi, özellikle aralarında yabancılar varsa, şirketi mükemmel bir şekilde serbest bırakır.

Salsa’da ustalaşıp öğrendikten sonra, dünyanın herhangi bir ülkesindeki herhangi bir diskoteğe güvenle gidebilirsiniz. Sonuçta, dansın dili uluslararasıdır.

Bu dansın nasıl ortaya çıktığı hakkında birçok görüş var. Ancak kesin olarak bilinen şey, salsanın kökeninin Küba son’una dayandığıdır. Son nedir? 19’uncu yüzyılın sonunda ortaya çıkan bir tür kübik ritimdir. Bu makalede anlatılan modern salsa, Küba ve Afrika müziğinin bir sentezidir. Her kültürden farklı bir şey benimsemiştir: örneğin, Afrikalı kölelerden salsa perküsyon, koro şarkıları ile davullar almıştır.

İspanyollardan, yaylı çalgılar, özel bir melodi ve sözler.

Bu çok ilginç bir ortak yaşam. İsmin kökeni. Salsa’nın salsa olarak adlandırıldığı ilginç bir versiyon var. Bir zamanlar Miami’de bir kulüpte sahne alan bir grup vardı. Küba müziğinin sesleri ve ritimleriyle seyirciyi o kadar heyecanlandırmayı başardılar ki, sevinçten şaşkına dönen kalabalık “Salsa!” diye bağırmaya başladı, bu da bu kulüpte servis edilen aynı adlı salsa kadar baharatlı olduğu anlamına geliyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir