Ev Dünya Akdeniz kıyısında görülecek yerler

Akdeniz kıyısında görülecek yerler

ile Hazal Aykaç

Reklam

Türkiye sadece her şey dahil plajlar ve oteller değil, aynı zamanda özgün bir doğa, birçok antik şehir ve geçmişin izleridir. Bu seçimde Antalya’ya yakın, minimum turistin ve maksimum izlenimin olduğu altı yer var.

Reklam

En ilginç olan her şeye Antalya’dan veya sahildeki başka bir şehirden bağımsız olarak ulaşabilirsiniz:

Arabayla – Türkiye’de yollar iyidir, araba kiralamak kolaydır ve neredeyse tüm cazibe merkezlerine uygun bir erişim vardır.
Yürüyerek – deniz boyunca pitoresk bir yürüyüş rotası olan Likya Yolu geçmektedir. Yürüyorsun, ağaçlardan portakalları yırtıyorsun, köyün büyükannelerinde gözleme ile öğle yemeği yiyorsun ve turistlerden neredeyse daha sık kaplumbağalarla karşılaşıyorsun.
Yatta – ilginç yerlerin çoğu kıyıya yakın, bu nedenle yüzme programını kültürel bir programla birleştirebilirsiniz.
Kayaköy
Sadece 100 yıl önce insanların bıraktığı antik şehir

Bir asır öncesine kadar burası büyük bir Yunan topluluğuydu. Birkaç tapınak, birkaç bin sakin, sıradağların kenarına dağılmış birkaç yüz ev — ve bir gün hepsi sona erdi. Kayaköy, savaşın hangi sonuçlara yol açtığının belki de en açık örneğidir. İnsanlar kelimenin tam anlamıyla bir günde götürüldü ve şehir hayalet oldu ve kaderi nihayet 1957’deki bir depremle belirlendi.

Kayaköy, Fethiye ilçesinin en güzel ve gizemli yerlerinden biridir. Aynı adı taşıyan Türk köyüne taksiyle gelebilir ve kenarında terk edilmiş şehre girişi bulabilirsiniz. Ya da buraya yatla gidin: en yakın körfeze demir atın, tekneye geçin ve Las Tunas restoranına inin. Ve Kayaköy’e giden yol sizi bulacak – koydan köye yürüyüş pitoresk bir patikadan geçiyor.

Şunlar da hoşunuza gidebilir