Ev Dünya “Kamçadalılara” başlama: Kamçatka’daki Yanardağ Günü nasıl kutlanıyor.

“Kamçadalılara” başlama: Kamçatka’daki Yanardağ Günü nasıl kutlanıyor.

ile Hazal Aykaç

Reklam

Yanardağın tepesinde fotoğraf çekin, bulutların arasından yürüyün ve “Merhaba!» cümle. Hayır, bu sahilde veya şehirde «peluş» bir tatil değil. Zor olacak, ancak Kamçatka kraterleri bölgesinde bir yerde cesurları bekleyen bu duygu ve dürtü uğruna oyun muma değer.

Reklam

Volkan Günü belki de Kamçatka’daki en büyüleyici tatildir. Kitlesel olarak, ünlü bir köpek kızağı yarışı olan «Beringia» yı bile yener. Yüzlerce insan, kitlesel bir yarışta olduğu gibi yorgunluğun üstesinden gelerek zirveye çıkıyor; Ancak burada başlangıç ile bitiş arasında inanılmaz manzaralar açılıyor. Ve asıl sebep, ne pahasına olursa olsun mesafeyi koşmak değil, gerçek bir yanardağı fethetmektir. Romantizm…

Yerlilerle konuşarak, onların sadece bir yanardağa — Avachinsky’ye ve tam da yanardağ Gününde yükseldiklerini öğreneceksiniz. Bu, Kamçatka’nın «gerçek» bir sakini olarak bir tür inisiyasyon ritüeli gibidir. Yanardağa tırmandım – saygı duyuyorlar, hayır – ne tür bir »kamçıladın”? Dahası, zirveyi fethetmek asıl mesele değildir – katılım önemlidir. Yetişkinler çocuklarla yokuş yukarı yürürler ve yorulduklarında geri dönerler. Eğlenceli — bazen ebeveynler daha çabuk güçsüzleşir. Bu nedenle durakta çocukların sesleri sık sık duyulur: “Yorulmadım, gidelim!” Ve yolculuk kısa değil: ortalama olarak tırmanış altı saat, dönüş yolculuğu üç saat sürüyor.

Yanardağlara tırmanmak için en iyi sezon Temmuz sonundan Eylül ortasına kadardır. Uzun süreli dik bir tırmanışta ana şey, eşit bir ritim tutmaktır. O zaman belli bir anda ikinci rüzgar açılacak ve vücudun kaynakları uzun süre yeterli olacaktır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir