Ev Ev Küf giysilerden nasıl temizlenir: 9 ürün ve temizleme yöntemi

Küf giysilerden nasıl temizlenir: 9 ürün ve temizleme yöntemi

ile Hazal Aykaç

Reklam

Dolaptan çıkarılan eşyaların üzerinde aniden karanlık, kötü kokulu bir küf lekesi bulunması son derece rahatsız edicidir. Bu çoğu zaman nemin yüksek olduğu odalarda olur, ancak belirli koşullar altında herhangi bir evde olabilir. Tüm nüansları, küfün evde nasıl yıkanacağını ve aynı zamanda tekstilleri bozmayacağını analiz edeceğiz.

Reklam

Küf lekeleri nasıl temizlenir
Küfü temizlemek neden zordur Etkili temizleme yöntemleri – Halk ilaçları – Ev Kimyasalları Makinedeki küf lekeleri nasıl yıkanırfarklı kumaşların temizlik özellikleri – Beyaz – Renkli – Keten ve pamuk – İpek ve Yün Küf lekelerinin ortaya çıkmasının profilaksisi

Küf lekelerini temizlemek neden zordur?
Küften kaynaklanan siyah lekeler, aşırı büyümüş bir küf kolonisidir. Sıcak ve nemli ortamlarda gelişen mikroskobik organizmalar. Mantarlar, hemen hemen her yerde bulunan en küçük sporlarla çoğalır. İnsan gözüyle görülemezler, bu nedenle onları ancak çok yüksek büyütmeyle fark edebilirsiniz. Kendileri için uygun koşullara düşerek aktif olarak büyümeye başlarlar ve büyük koloniler oluştururlar. İnsanları zaten siyah, yeşil veya gri lekeler olarak görüyor.

Sorun şu ki, mantar kolonisi ancak zaten çok büyüdüğünde fark edilir hale geliyor. Bu süre zarfında, liflerin yapısına kelimenin tam anlamıyla girmeyi başarır, bu nedenle küf izlerini gidermek zordur. Mantar tekstilde ne kadar uzun süre kalırsa, ondan iz bırakmadan kurtulma şansı o kadar az olur. Bu nedenle, lekeler fark edilir edilmez kirlenmeyi gidermek için önlemler alınmalıdır. Ayrıca evde küf varlığı sadece tatsız değil, aynı zamanda tehlikelidir. Her koloni, odalara hızla yayılan bir spor kaynağı haline gelir. Uygun koşullar altında küf evin her yerine yerleşecektir.

Evde küfü kumaştan temizlemenin etkili yolları
Küf işaretlerinden tamamen kurtulmak için mantarı yok etmek ve malzeme üzerindeki kalış izlerini ortadan kaldırmak gerekir. En etkili temizlik yöntemlerinden bir seçki topladık.

Videoda giysilerdeki küften kurtulmanın en etkili yollarını listeledik
Halk ilaçları
Limon artı tuz
İşarete limon suyu uygulanır, yoksa sitrik asit uygundur. Sıvı malzemeyi iyice emprenye etmelidir. Tuz serpin ve meyve suyu tamamen kuruyana kadar bırakın. Bundan sonra çözülmemiş kristaller sallanır ve ürün yıkanır.

Çamaşır sabunu
% 72 yağ içeriğine sahip sabun almak en uygunudur, kirlilikle diğerlerinden daha iyi başa çıkar. Kirlenmiş kumaşı iyice sabunlamanız, bir buçuk saat bekletmeniz gerekir. Sonra durulayın ve yıkayın. Önemli nokta. Sabun hoş olmayan kokuyu gidermeyecektir. Bu nedenle ürünü sirke ile suda durulamak gerekir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir