Ev Ev Vazoda bir buketin ömrü nasıl uzatılır: güller, laleler ve diğer çiçekler için hazırlık ve bakım ipuçları

Vazoda bir buketin ömrü nasıl uzatılır: güller, laleler ve diğer çiçekler için hazırlık ve bakım ipuçları

ile Hazal Aykaç

Reklam

Taze çiçekler ruh halini yükseltir, iç mekanı tazeler ve onu rahatlıkla doldurur. Ancak birkaç gün sonra kokulu tomurcukların başlarını düşürmesi, yaprakların kuruması ve doğal dekorun tüm güzelliğinin buharlaşması utanç vericidir. Belirli çiçekli bitkilerin özelliklerini düşünün.

Reklam

Kapasite seçimi
Bir vazo seçerek başlamaya değer – zaten bu aşamada hem buketin uzun süre ayakta kalmasını hem de tam tersine ömrünü kısaltabilirsiniz. Şekil için gereklilik yoktur: kap düz veya kavisli, karmaşık bir siluet, oval veya dikdörtgen olabilir.

Ancak boyut çok önemlidir. Kap, içindeki kesilen bitkilerin birbirine yapışmaması, yaprakların kırılmaması için yeterince hacimli olmalıdır. Saplar arasında ideal olarak birbirlerine dokunmamaları veya gevşek bir şekilde bitişik olmaları için yeterli boş alan olmalıdır. Bu, bukette çok sayıda hacimli yapraklı çeşitler varsa özellikle önemlidir.

Son olarak malzemeye de dikkat edin. Bu nedenle, plastik kaplar daha hafiftir, çok çeşitli tasarımlarla daha ucuzdur, ancak aynı zamanda duvarlarda ve altta bakterilerin oluşacağı mikro çatlaklar oluşma olasılığı yüksektir. Ve metallerde pas görünecektir. Kurutulmuş çiçekler için veya saksı olarak kullanmak daha iyidir.

Tabii ki, tüm çiçekler farklıdır: alçak ve hacimli, ince ve uzun, yayılan, kavisli (örneğin, bazen buketleri süsleyen bambu) vardır. Bu nedenle tek bir evrensel vazo bulmak imkansızdır. Evde en az 2-3 farklı konfigürasyona sahip olmanız tavsiye edilir: biri daha yüksek kompozisyonlar için, diğeri daha düşük olanlar için. Yemyeşil buketler veya solo çiçek için.

Vazonun hazırlanması
Başarılı bir kap seçmenin yanı sıra, onu çiçeklerin «kabulü» için hazırlamanız gerekir. Bunu yapmak zor değil.

Tasfiye
Çiçeklere zarar verebilecek bakterileri yok etmek için vazoyu sabun ve ılık suyla iyice yıkayın. Bu, özellikle yakın zamanda içinde başka bir buket varsa veya tam tersine, kap uzun süre boşta kaldıysa yapmak önemlidir: kesinlikle içinde çok fazla toz ve küçük kirlilik birikmiştir. Ve daha sonra suya girecek olan her şey, olumsuz bir ortamın oluşmasına veya çiçeklere zarar vermesine yol açacaktır.

Çiçeklerin hazırlanması
Uygun büyüklükte bir kap seçip hazırladıktan sonra buketin kendisiyle uğraşmanın zamanı geldi. Bitkilerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacak birkaç zorunlu adım vardır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir