Ev Doğa Zehirli kara dul örümceği burada: onu nasıl tanıyabilirim ve ısırıkları nasıl tedavi edebilirim

Zehirli kara dul örümceği burada: onu nasıl tanıyabilirim ve ısırıkları nasıl tedavi edebilirim

ile Hazal Aykaç

Reklam

Bunlardan en tehlikelisi, eskiden gezegenimizin sadece sıcak köşelerinde bulunan kara dul’dur (Latrodectus mactans). Ancak bugün iklim öyle ki, sıcak hava bile birkaç ay sürüyor ve zehirli örümcekler bu koşullarda gelişiyor. Kara dulun ısırığı ağrıya neden olur ve merkezi sinir sisteminin işleyişini bozar. Bazen bir ısırık insanların ölümüne yol açar, ancak çoğu zaman panzehir ile kurtarılırlar. Atlardan alınan antikorlardan oluşur ve dezavantajları vardır. Son zamanlarda, bilim adamları bilimsel bir deney yaptılar ve bu eksikliklerden yoksun kara dul zehiri için bir çare geliştirebildiler.

Reklam

Kara Dul en zehirli örümcektir
Kara dul küçük ama çok zehirli bir örümcektir. AMI, dünyanın en zehirli örümceklerinden biridir. Genellikle boş çekmecelerde, mobilyaların altında, giysilerin içinde ve tesadüfen bulunabilecekleri diğer birçok yerde saklanırlar.

Kara dul örümceği neye benziyor
Kara dul’u tanımak çok basit. Uzunluğu 10 milimetreden fazla olmayan, tamamen siyaha boyanmış (erkekler) veya kum saati şeklinde kırmızı bir lekeye (dişiler) sahip küçük bir örümcektir. Erkekler her zaman dişilerden daha küçüktür, hafif uzun bir gövdeye sahipken dişilerde yuvarlaktır.

Kara dulun ısırığı insanlar için tehlikelidir
Kara dullar kendi başlarına saldırgan değildir. Bir kişiyi ancak bu onları çok rahatsız ediyorsa ısırabilirler. Ve sonra örümceklerin geri çekilmenin yolları varsa, genellikle saklanmaya çalışırlar. Zehirli yaratığı umutsuz bir duruma getirirseniz, ısırık ancak% 100 takip edebilir.

Şunlar da hoşunuza gidebilir