Ev Doğa Evden çıkmazsanız cesede ne olur?

Evden çıkmazsanız cesede ne olur?

ile Hazal Aykaç

Reklam

Orada kim bir şey söylemezse, ancak herkes evde vakit geçirmeyi sever. Kanepede uzanmak, kitap okumak, film izlemek veya en sevdiğiniz diziyi izlemek. Aslında, evde eğlence için pek çok seçenek var, bu yüzden boş zamanınız sadece bir zevk meselesi. Ancak, evden çıkmazsanız ne olacağını hiç merak ettiniz mi? Çok uzun zamandır güneş ışığını görmediğinizi hayal edin. Bunun tehlikeli olduğunu düşünüyor musunuz? Bu durumda hangi sağlık sonuçları ile karşılaşılabilir? Bunu anlamaya çalışalım.

Reklam

Bilim adamları evden daha sık çıkmanızı tavsiye ediyor

Her zaman evde kalmak tehlikeli mi?
Hayır, eğer her zaman evde kalırsan ölmeyeceksin. Ancak dışarı çıkmanın sağlık için iyi olduğunu unutmayın. Yeni başlayanlar için, temiz havaya ihtiyacımız var ve odayı basit bir şekilde havalandırarak burada yapamayız. Dışarıda ne kadar çok zaman geçirirseniz, bağışıklığınız o kadar güçlenir ve ruh haliniz o kadar iyi olur. Parkta yürümek özellikle yararlıdır. Son zamanlarda bilim adamları, Twitter sosyal ağının kullanıcılarının ruh halini analiz ederek bu sonuca vardılar.

Dışarı çıkarken vücut da oksijenle doyurulur. Sonuç olarak, kişi kendini daha iyi hisseder ve daha hızlı düşünür. Ayrıca yürüyüşler iştahı iyileştirmeye yardımcı olur. Ancak hepsi bu kadar değil — güneş ışığına geldiğimizde, Güneş sayesinde vücut iyi bir doz D vitamini alıyor, Çoğu vitamin yemek yerken insan vücuduna giriyor, ancak doğru miktarda doğrudan güneşten alınabilen tek vitamin D vitaminidir. İnsan derisi UV ışınlarını emer ve güneş ışığı bize ulaşmazsa vücut önemli bir besin maddesinden yoksundur.

Şunlar da hoşunuza gidebilir